Thursday, March 6

4 will make you get down now

Så har vi kommit till placering 16-20. Vi kör igång direkt med

20. Orlando Vaughan - Better Than Never

Alltså den mannen. Till skillnad från gamla rävar som joey negro som har en discografi längre än kinesiska muren så har Orlando bara en låt än så länge. Men vilken låt. Påminner lite om lifelikes ljudbild. Fruktansvärt snyggt. Och istället för såna här tråk-break där det blir knäpptyst i hundra år, så bjuds här istället på ett litet acapella-parti med skönsång. Kanske inspirerades han av kungen i klassen, Rasmus Faber som i sin debut-låt från 2002 briljerade med ett riktigt kör-arr värdigt Jan Åke Hillerud
I vilket fall håller vi tummarna för att Orlando ger oss mer glädje i framtiden. Och ett fan mer än mig verkar det iaf finnas:



19. Bob Sinclair – Ultimate Funk (Tocadisco remix)(Bootleg version)

Funk måste va ett av världens bästa ord. Smaka på det. Funk. Funky. Bara av titeln på låten blir man glad. Visst, den lovar mycket, men levererar bannemej riktigt gött sväng. Den här blev inte riktigt lika stor som Bobbans andra monster-hittar, men den har iaf spelats flitigt av Recordspins riddare 2007. Sen har den ett sånt här tocadisco-patent-break med tempo-fall vilket kan få igång vem som helst. Bootleg-versionen är ännu bättre då det är ett längre och suveränt hiphop-break för att sen avsluta med en sinnessjukt lång virvel som säger "Inte nu, Inte nu, Inte nu.... Men NUUUUU"



18. Ida Engberg – Disco Volante (Sebastian Leger remix)

Den som känner mig vet nog att jag inte gillar techno. Jag är mycket störd över att den har blivit så populär. Jag tycker att vi kunde förbjuda technon för alla utom knarkare som uppenbarligen behöver den. Om det inte vore för Ida Engberg. För Ida har gjort en melodisk, fin, svängig och ja, ungefär exakt 2007 års 18de bästa låt faktiskt! Så enkla harmonier men ändå geniala. Sen har rykten gått om hur mycket hjälp Ida kan ha fått när hon från ingenstans ploppar ut en sån här hit.... men det spelar ingen roll. Ida är techno-drottningen i mina ögon.




Föresten vet jag inte om det är techno eller minimal house. Who cares.

17. Eddie Thoneick ft Bonse – Together As One (Klaas club mix)

AHH! Rött Blött Kött!
Det blir inte hårdare. Det kan inte bli hårdare. hmm, det sa de säkert på 60-talet också. Klaas gör åtminstone köttigast remixer för tillfället och detta är Klaas köttigaste låt. Framförallt refrängstrofen "we come to-" å så kommer köttet o fläskar på och man vill bara dansa. I'm lovin it.



16. Soul of Man – The Drum (Groove Diggaz remix)

Soul of man? Man of soul menar han väl? Känns som att ordet soul är lite slitet. Sök på Traxsource på soul och se hur många andra som tyckte det var checkt att ha det ordet med i namnet. det är ett par... I vilket fall, The drum tillhör den lite mer okända genren Breaks som jag tror kommer stort den närmaste tiden. Man kan lätt höra att The Prodigy var där och nosade redan för 12 år sen, men nu är det ett tag sen vi skuttade runt till ojämna beats, så det är dags igen.

Här kan ni provlyssna på ett sample, men jag säger köp.

Originalet på samma låt finns att lyssna på här

Ja gott folk, det var allt för idag. See ya.

/Hannes

1 Comments:

Blogger Recordspin said...

Rött blött kött!

Timeless

/Robban

2:47 am  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Bloggtoppen.se