Sunday, February 3

Third base

Dags att styra listan vidare, här kommer platserna 15-11 på listan över årets bästa låtar.

15. Carl Kennedy ft Roachford & M.Y.N.C Project - Ride the Storm

En av årets stora låtar från Ibiza för mig, tillsammans med Samim och I found you i alla dess former. Cheesy låttexter i all dess ära, men jag fastnade faktiskt för frasen "tomorrow doesn´t have to be another yesterday..." Klassisk, melodiös raktuppochner-ingakonstigheter vokal house som stod ut bland årets stendöda urtråkiga elektromöss.



14. Rex the Dog – Circulate

Rex the Dog storhet fanns i mitt tycke mest hos den där urballa remixen av The Sounds Tony the Beat (som kommer ifrån den helt ok plattan Dying to say this to you, med detta så brutalt snygga skivomslag)
Men tillbaka till Rex the Dog. Circulate låter som musiken från 80-talet borde låtit i en optimal Robbanvärld. Lite drygt 20 år från nu kommer det kanske att komma låtar som låter som 2007 borde ha låtit. My Cool 2027. Det enda som hindrar Circulate från en top 5 placering är saknaden av en stämma. Intrumentalt räcker bara halvvägs ibland.

13. Chris Lake ft. Emma Hewitt - Carry me away

En tidig favorit, som satte sig direkt i bakhuvudet. Chris Lake skämdes inte för sig, utan snodde helt sonika Iios klassiker Rapture och gjorde den till sin egen. Men med Emma Hewitts röst blev den ändå något som kan stå på egna ben, utan att betraktas som en simpel stöld. Trance, javisst. Men ändå house ända ut i fingerspetsarna, vilket stödjer teorin att den bästa melodiösa trancen som faktiskt kan tas på allvar, görs i tempot 123-130 bpm, långt ifrån tidigare syndares 140bpm-hets.

12. Calvin Harris – The girls

Calvin satte verkligen sin prägel på pop/elektro-scenen med sin Acceptable in the 80s, men det var med The girls som han verkligen fick mig att höja på ögonbrynet. En av de få låtar som med allra största sannolikhet inte skulle kunna göras bättre, oavsett vem som remixar. Annars är jag av den fasta åsikten att de alla remixer är av godo, om inte annat för att de medför ytterligare ett perspektiv på originalet, och i bästa fall en uppgradering. Det är extremt konstigt att The girls inte fick mer uppmärksamhet, för den är i mitt tycke en av de gladaste och svängigaste låtarna anno 2007.

11. De Souza ft. Sheena – Guilty (Eddie Thoneick remix)

Aah, vilka härliga minnen. En galopp, ett folkhav, två kreatörer, en Guilty. Mer behöver väl inte sägas, Guilty är redan en odödlig klassiker i stil med Stupidísco, vilket inte är fy skam. Låtens storhet diskuterades i ett tidigt skede i SAABen på väg upp till Växjö, där John och jag kom fram till att ja, Guilty var nog en rätt bra låt. Kan koskälla bli fel? Eddie Thoneick befann sig med Guilty på toppen av sin storhetstid, för att på senare dagar bara trött upprepa sig själv, det sorgliga mantra som förföljer många onehit-wonders inom housemusiken.


/Robban

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Bloggtoppen.se