Wednesday, January 30

Fab 4

Då fortsätter vi nedräkningen, här följer plats 20-16.

20. Adam Tensta - They wanna know

Nu är det My Cool som är mest i ropet, den mest önskade låten just nu tillsammans med den där våldtäktslåten. Konstigt nog verkar alla glömt att They wanna know både har ett tyngre beat, och bättre flow i rappen. Adam levererade sommarens mest oförtjänt bortglömda låt, och Youtubekommentaren "Alla kan slå igenom me en sånnahär beats" är kanske inte så hemskt långt bort från sanningen som man kan tro vid en första anblick.


19. Eric Prydz – Rene

Väldigt oklart om det är Pryda eller Prydz bakom, och fullständigt irrelevant. Discogs vägrar dessutom att lista låten, så tills vidare får vi anta att det är en whitelabel, eller en osläppt låt. Nu är Rene en hur bra låt som helst iaf, och att döpa en låt efter Aqua-sångaren gör den inte sämre. Klippet nedan gör tyvärr inte låten rättvisa, men det är bättre än inget. En Hamnkrogenklassiker i somras, och med valfri Lady Sovereign-acapella funkar den som dansgolvstartare. Instant classic.


18. ATB - One small step

Andre Tennenberger är väl kanske mest känd för sina låtar 9 pm och Don´t stop, och i somliga kretsar inte alls känd. Kanske lika bra så. Men tysk chill out (inte vinet, musikstilen) har en förmåga att direkt dömas bort, likt en blind skidskytt. Men ge dem tid, så kan de överraska. One small step är en grymt fin bit, och funkar kanske allra bäst i bilen en mörk regnig morgon kring femsnåret. (OBS - Jag tar gravt avstånd från personen som valt ut bilderna till låten)


17. Global Deejays ft. Rozzalla – Everybody´s free (Klaas remix)

Jag har redan hyllat låten i ett tidigare inlägg, så det känns lite overkill att höja den till skyarna ytterligare en gång. Det vi kan konstatera med facit i hand, var att Everybody´s free INTE var den göttigaste låten förra året, (16 andra göttigare, även om den kändes göttigast just då...) samt att det blev en viss inflation i fenomenet Klaas, electrohousens teliaaktie.


16. Super mal – Bigger than big (Lifelike remix)

Ett av de ganska typiska bloggfynden från 2007 som vände upp och ner på ens stereo i lite drygt två veckors tid. Bigger than big gick nonstop på repeat. Lifelike var i mångt och mycket den som stod för det mest intressanta och nyskapande (?) hos den elektroniska musiken 2007. Tillsammans med resten av den mjuka franska housemaffian skapade Lifelike ett sound som är svårt att inte ta till sig. Ett bevis på detta var Super Mals väldigt tråkiga och typiska dancelåt, som i Lifelikes tappning förvandlades till råsvängig 80-talsdisco. Det är större än stort.



0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Bloggtoppen.se