Friday, February 22

24 hour life as it should be?

080221

11.30 - Väcks av Wang som prompt vill luncha, trots sömninga protester från undertecknad. Ger till slut upp, och vandrar in på Carlssons där en ovanligt tråkig tomatssoppa serveras. Gårdagens spelningar på Wermlands och VG diskuteras, samt helgens bravader. Jag hade nämligen ett av de roligare jobben på länge, medans John fick trubbel i Carlshamn (vilket han förhoppningsvis förärar med ett separat inlägg).

14.15 - Kollar igenom lite listor, drar hem lite nya låtar som låter lika kasst som allt annat just nu och suckar högljutt. Börjar bli nervös inför spelningen på EEE-pytten.

16.30 - Åker iväg till AF-borgen för att "soundchecka" (dvs. stoppa i en skiva i cdspelaren och se om det kommer något ljud) och möts av det där kaoset som alla som varit delaktiga i en fest i Stora salen känner igen. Basic Element som är kvällens huvudnummer testar också ljudet - i 125 db. Ljudkillarna verkar dock ha full koll på läget, så jag sticker iväg och handlar lite käk.

20.30 - Grytan blir helt ok, men stenbiten blir väl sådär i bästa fall. Diskuterar musiken ikväll, och John uppmanar mig att till att köra på med göttig musik. Tanken är att jag bara ska lira house, men jag vet ju hur det brukar bli, med hej och hå. John lyckas dock uppmuntra mig. Kommer sedan överens om att köra cd-bingo på Downtown första timmen. Man väljer helt enkelt ut en cd på random ur caset, och så måste man spela en låt från den. Varannan mix.

22.15 - Glider in på ÖG där det är rätt svalt med folk änså länge, och sätter igång cd-bingon. Mina första mixar blir väl ganska svajiga, nu har det trots allt gått ett tag sen man spelade med cd, och det märks. John stundtals briljerar, och sätter ribban högt med ett frekvent användade av reverseknappen. Sen börjar det spåra lite, med the Hives och 4 strings innan det börjar dyka upp lite folk, och vi börjar köra på riktigt. Klockan tickar dock på, så jag tackar för mig, och går bort mot AF.
23.45 - Möts av ett umpa-umpaljud, och stolligheter från scen. Dr Bombay "underhåller" på scen, till gästernas, eh, förtjusning. Sen dröjer en timmes tråkig väntan medan sexet sliter för att röja undan alla borden.

080222

01.00 - Sätter igång första låten som blir RIO med just RIO. Funkar hur bra som helst, Fedde le Floyd, Rise up, Guilty, My cool och Tocas Mas que nada hinner avverkas innan sagda Basic Element äntrar scenen. Sedan följer 45 minuter 140bpms-nostalgi, 3 gånger spontan(?)-Wonderwall, och gäster på scenen.

01.50 - Väntar på ett outtro som aldrig kommer, utan får springa in från backstage för att sätta på första låten efter uppträdandet, och hinner tänka i 1 sek innan VNDLSMremixen av Umbrella sätts på till ett sjukt jubel. Victory! Det är bara ett problem, eller vad man nu ska kalla det. Folk har inte gått av scenen. Så medans jag kör på med i princip alla househits jag har, studsar folk runt, trillar av, och porrar sig på scen.

02.15 - Så vems är entouraget är Johns rättmätiga första ord när han dyker upp efter sin spelning. Det börjar verkligen spåra, och jag är rädd för att någon ska trilla rakt in över spelarna. Till slut börjar folk dra där ifrån, alla utom en person. Norskan. Vi lämnar det där för tillfället.

02.25 - Big room är ett begrepp på en stil av house som bl.a Axwell och Roger Sanchez brukar syssla med. Stora Salen är ett stort rum, you do the math. Nu börjar vi bli riktigt varma i kläderna, och John trummar loss med den ena cdspelaren tills fingrarna börjar blåsa. Vi ökar tempot, och beger oss raskt mot högre bpm, och avslutar med What a feeling. Sedan Michaeltrummor och Roxette. Le grand finale - Super Mario Bros från 1985

03.25 - After Work på Statoil. Väljer mellan rostbiff och kyckling. Diskuterar om Amy kommer att balla ur helt när hon når 20, raka av sig håret likt Brittan, och snorta friskt som sin namne från Storbritannien. Sedan avhandlas Strages eminenta Youtube-lista, i synnerlighet det här inlägget, Petters roliga blogg, och Jocke Hillsons oerhört dråpliga knarkbust på Spy Bar.

04.00 - Tankar hem kvällens Vad blir det för mat, häller upp en Frangelico och käkar lite glass. Dåsar till när Per lagar schnitzel iklädd lederhosen, och kastar in handduken vid halv 5 snåret.

14.10 - Vaknar ett efter lätt bizarra drömmar, och bestämmer mig för att skriva ett sjukt långt blogginlägg.

/Robban

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Storbritannien...

12:42 pm  
Anonymous Anonymous said...

har ni slutat att blogga?

8:46 am  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Bloggtoppen.se