Wednesday, April 4

Say hello

Yo!

Inatt kom de första rapporterna från Johns klubbstudieresa västerut. De var måhända en smula lösryckta, men inte att förakta.

-Finns ett ställe som gör seriösa spritshots i olika skikt och allt som kostar 1 euro styck. :S

06:36:22
Hello fucker...mmmm...Been to a nice club tnite...You would have liked''...not...rätt tyrkig musik...slash kaes...men bra klubb.

Jaja, vi får helt enkelt avvakta och se vad som egentligen menades, medans John troligtvis kastar sig ut i Lissabons dimmor ytterligare en natt!
Ikväll blir det rendez vous på Wermlands, hoppas på bättre facit än förra gången. Är faktiskt riktigt laddad dock, det ska bli jäkligt kul. Förhoppningsvis kommer det en drös med människor som inser att morgondagen är ledig, eller så har alla helt enkelt rest hem över påsken.

På lördag spelar Switch(?) i Malmö, vilket borde få Skånes samlade elektronikaanhängare att vallfärda till the Rumble. Känns som Sverige överlag lockar till sig bättre och bättre akter, vem vet, inom ett par år har vi kanske en riktig klubb i landet som kan ta hit riktigt stora namn, och gud förbjude, kanske tom en festival med bara elektronisk musik? Överlag känns specialiseringen av musiken på nattklubbar fräschare och mer genomtänkt än på på länge, men dansgolvens demokrati gäller dock i stor utsträckning fortfarande, så länge inte man har en totalt hängiven publik. Man spelar det som funkar för flest människor. Solidariskt, rättvist och tråkigt. Det gäller inte bara oss low-lifedjs, utan även många av de stora namnen, som ofta faller för trycket, och underskattar sin publik med billiga crowd-pleasers. Det behövs fler klubbar som inser vikten av att folk inte är stöpta i samma form, eller lyssnar på samma slags musik längre. Blog-housens frammarch på senare år är väl ett bevis för just detta. Sedan kan man alltid diskutera populärkulturen kontra undergroundens olika betydelse för klubbandet, där jag anser att båda drar ett ungefär lika stort lass. De är väldigt beroende av varandra, och den bästa indien blir automatiskt mainstream, för eller senare. Se bara på Fedde, Bodyrox och Mason osv, väldigt creddiga när de kom, men nu förpassade långt in i svenssonland. Samtidigt är det otroligt skönt att folk numera kan dansa även till electro och house och tyngre grejer, istället för att bara skaka höfterna till släpiga beats.

Take care,

Robban

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Jag lever, men kan redan nu presentera rubriken på mitt nästa inlägg: "Överkonsumtion". Well, 2 more insane nights to go...

Puss Sverige, fan vad snygga vi är!

/John

12:54 am  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Bloggtoppen.se