Monday, March 26

5ive will make you get down now

Yo!

Äntligen framme! Nu är vi inne på upploppet, och har sållat bort de sämsta av de bästa. Vi pratar givetvis om de bästa låtarna från 2006, och nu börjar det bli riktigt spännande!

5. Eric Prydz - Shadows

En bomb. Inget mer, inget mindre. Sommaren var ung när Pete Tong först spelade den i sitt radioprogram, och sommaren skulle bli gammal och grå och kall innan det gick att få tag på Shadows i bra kvalité. Innan dess hade det gått så långt att jag tom spelade en usel radio-rip från programmet, med jinglar och "Th-th-the es-s-ss-s-s-s-s-en-tial" inbakade i låten. Men vad gör man inte när man är nyförälskad? Borta på andra sidan Europa öppnade Prydz upp sitt numera legendariska set på Cafe Mambo med just Shadows. Eller vad sägs om den här låtlistan bara sådär? Du kan ladda ner Prydz set här

Pryda - Shadows
Pryda - Frankfurt
Pryda - Remember
Paolo Mojo - 1983 (Eric Prydz Remix) w/ Yazoo - Situations
Eric Prydz vs. Pink Floyd - Proper Education

4. Chris Lake - Finally changes

Återigen en dänga som den gode Pete Tong försåg oss med. Det dröjde inte länge innan det kom en mash-up som använde sig acapellan av Finally från Kings of tomorrow, vilket visade sig vara otroligt lyckat. Klart bättre än den vokala version som herr Lake sedanmera släppte. Att Changes fortfarande spelas om och om igen av världsdjs visar på klass, senast av Axwell i Göteborg för ett par veckor sedan.

3. Klass vs I am Finn - I love you (Van she tech remix)

"I love you-yo-yoyouyouyouoououou!!!"

Vet inte alls vad de sjunger om i resten av låten, men en punchline bestående av de tre små är nog allt som egentligen behövs. Argh, den är så underbart bra! Fast egentligen kass. Trist diskant som tusan, vilket gör att det låter (är) väldigt amatörmässigt gjort. Men, och det här är ett stort men. Det svänger fett, rockar, fläskar till det, you name it, det går helt enkelt alldeles utmärkt att rulla hatt till I love you! Känns extremt märkligt att en dussingrupp som Dirty South får någon som helst uppmärksamhet 2007, när Van she tech gör det så mycket hårdare och bättre.

2. Coldplay - Talk (Junkie XL remix)

Januari 2006. Vinter. Kyla. Talk. Värme. Ljus. Kärlek.

Tung progressiv house när den är som bäst i ett 11.46 minuter långt epos. Snuddande nära trance, men ändå inte. Vill slå på stora trumman och förklara den för den bästa remixen av en poplåt sedan 1994, och Todd Terrys remix på Missing av Everything but the girl. I alla fall i mitt tycke. Att sedan Coldplay i själva verket snott rakt av Kraftwerks låt Computer love är en annan femma. Det som jag fullkomligen älskar med låten är den vågar ta sin lyssnare på allvar, det är långt ifrån endimensionell. Den här låten gör sig dock bäst på tre sätt. Att somna till, på en fet klubb, eller i bilen på natten.

1. Locktown & Alexandra Prince - Alive

Jaaaaaaaa! Att den mest svängiga och glada latinhouse som skådats på år och dag fick komma högst upp på prispallen, känns så skönt när 2006 mest handlade om electrobeats. Men så är det också en låt som har absolut allt, och inte går att stå stilla till. Blås, underbar sång, sinnessjukt bra build-up, synkoper, och en lika enkel som distinkt uppmaning om att släppa det...Helt enkelt en låt som många drömmer om att göra, men aldrig lyckas med. Nu väntar vi med spänning på uppföljaren, går det att göra något i närheten av lika bra igen?

Phew...

25 låtar är rätt mycket, men samtidigt lite, det fanns många fler bra låtar 2006 som inte kom med på listan. Dessutom skiljer sig min lista rätt mycket från Johns, tror vi bara har en 4-5 låtar gemensamt. Sen finns det ju dessvärre en del låtar som inte ens var nära att komma med. Att nämna Boten Anna och Sång om ingenting känns ju som att sparka på en liggande Britney, istället kommer här lite andra ruttenheter:

Akon - Smack that
Gnarls Barkley - Crazy
Lucas Prata - And she said...
Martin Stenmarck - 7milakliv
Sandi Thom - I wish I was a punk rocker

Brrr......Finns ju bizarrt mycket mer, men det får räcka...

Arrivederci!

Robban

5 Comments:

Blogger Peter said...

Haha! Härlig bild!

Fan måste skaffa låtarna från era båda listor och lyssna på! Har ju tappat all som helst musikkoll sen jag blev "vuxen"

2:22 pm  
Blogger Unknown said...

Du är inte vuxen sålänge vågen står på mindre än 95kg...

7:00 pm  
Anonymous Anonymous said...

Ja, fixa låtarna, de är inte så svåra att få tag på, and their fookin amazing! Vi vet att du har bra koll, keep it up!

9:23 pm  
Blogger Peter said...

Hannes... Vågen var på över 95 ett bra tag på slutet av lundatiden!

9:09 am  
Anonymous Anonymous said...

Så jävla rätt, allt du skriver. håller med till 100%. Shadows håller fortfarande =)

8:48 pm  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Bloggtoppen.se