Monday, March 26

Tha top ten!

Yo!

Snart framme vid målet, nu är vi inne på de tio bästa låtarna förra året i mitt tycke! Tio låtar som verkligen förtjänar epitetet moderna klassiker.


John har redan nämnt den, och det finns väl inget mer att tillägga egentligen. Enkel basic funky-house när den är som bäst som rullade på repeat på bl.a. Hamnkrogen i somras. Samt en sjukt catchy refräng som verkligen fångar upp glad-housens själ. "I want to spread love, all over the world...Right here, right now!" Det enda som är märkligt med låten är att det saknas remixer, mig veterligen finns det ingen. But why?

Den fantastiska Loleatta Holloway sjöng den redan 1980. Men det var 26 år senare som låten fick den remaken den förtjänar. Den kom i ett par olika skepnader, men ingen av dem sprängde loss taken från dansgolven som ET & KM variant. Kan bero på ett visst parti av låten som går ungefär såhär,


8. Bob Sinclair - Yes u r (Mylo remix)

Mannen som ägde 2005 möter mannen som ägde 2006. Vet att jag förmodligen ensam om att älska den här låten, men det passar mig förträffligt. Vacker, tidlös, ensam, magisk. Den är allt och inget, men mest är den underbar.

Jag har redan beskrivit låten en gång, och det finns väl inte så där värst mycket att tillägga. En av förra årets bästa electro-houselåtar, samt en av de låtar som gör det svårt att hålla lagliga hastigheter på våra vägar.

6. Sander Kleinenberg - This is Miami
Låten som verkligen fick mig att få upp ögonen för electro-house presenterades för nästan exakt ett år sen, på WMC i Miami. Här är videon som fick mig fast:


Då, det absolut fetaste som fanns att tillgå, nu, en modern klassiker ut i fingerspetsarna, och en måttstock för hur en ösig låt ska vara. Det känns rätt symptomatiskt att NRJ plockat upp den ett år efter. Men skoj för oss, det borde leda till att låtarna vi tipsar om nu, är de som kommer att rocka dansgolven någon gång i november typ.

Imorgon blir det top 5, missa inte det!

Ciao!

Robban

2 Comments:

Blogger Unknown said...

GET DOWN AGAIN!

Hihi, robban har tagit DJandet till en ny nivå och mixar helt oväntat och förträffligt över till hitarnas hit inom stand-up-comedy...

Way to go bro :D

Bra låtar för övrigt. Måste dock höra på boban, missat den...

3:45 pm  
Anonymous Anonymous said...

Haha, vi ska göra en houselåt som bara bygger på stand-up, det vet du! Eller har du glömt, "Look at her...Prancing, walking a bout...What a little whore..."

Raurrr!!!

;)

9:34 pm  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Bloggtoppen.se