Friday, November 24

Smack this

Friday.
I should be rocking it.
I should be rolling it.
I should be taking it,
taking it to you.

Svårt att säga det bättre än vad som sägs i Fred Everythings epos "Friday". Remixen stod Trentemöller för och 2005 ville alla ha hans och Vitalics remixer. Märkligt att en av detta årets mest hypade låtar är Go med Moby, i remixer av, just det, Trentemöller och Vitalic...

Some things never change.

Anledningen är nämligen att
en av mina absoluta
favoritartister släpper en
samlingsplatta fullmatad
med hits och remixer. Surfa
även in på den lille mannen
med glasögons superba
hemsida och få en stor dos
New York över dig.

Det här med att släppa samlingsplattor med remixer av kända namn inom elektronisk dansmusik är poppis. För en dryg vecka sedan släpppte Depeche Mode sin samlingsplatta The Best of, där bl. a. Booka Shade, Dirty South och Paul van Dyk remixar. Jag är kluven till fenomenet. Jag älskar remixer i de flesta former, men har ändå svårt för vissa grejer. Ta t. ex. Marit Bergmans cover på Justins My Love. Det är ju också en slags "remix", men i det här fallet blir det bara så fel. Jag gillar verkligen Marit, I Will Always Be Your Soldier och Adios Amigos är två suveräna låtar, men att göra en cover på en knappt två månader gammal låt, vars original dessutom fortfarande spelas känns ljummet. Detsamma kan man säga om att remixa väldigt populära låtar, de flesta är så inarbetade hos folk att de mentalt aldrig kommer att acceptera en annan variant. Lösning? Ta en mindre känd låt.

Fredag. Hamnkrogen, Helsingborg, House. Imorgon är det djing ute i Ängelholm som gäller, en liten outsider som kan bli roligt.

Idag, likt de senaste fredagarna har jag varit sidekick åt Elina, som förutom att ha varit en av de drivande krafterna bakom avsomnade Discobelle, även har sitt eget radioprogram på Radio AF, 99.1 Programmet heter Labelelaine, och min roll är förutom att välja fet housemusik till programmet, även att stå till tjänst med min skånska accent när det passar in. Resultatet, tja, döm själva, programmet sänds fredagar mellan 17.00-18.00, och det går utmärkt att lyssna via webben. Att sända radio känns som stenåldern, men det är faktiskt skadat roligt. Vårt senaste program fokuserade på att försöka utse 2006 års bästa clublåt, dvs. vilken låt som högst subjektivt varit bäst. Recordspin har härmed äran att i samband med Labelelaine presentera nomineringen till 2006 års bästa clublåt:

Bob Sinclair - World, hold on
Chocolate Puma - Always & Forever
Til West & Dj Delicious - Same man
Eddie Thoneick & Kurd Maverick - Love Sensation
David Guetta vs The Egg - Love don´t walking away
Fedde Le Grand - Put your hands up for Detroit
Chris Lake - Changes
Supermode - Tell me why
Yves Larock - Zookey
Coco Bongo - Till the moon has gone
Pakito - Living on video
Who´s who - Sexy fuck
Sander Kleinenberg - This is not Miami
Sharam - PATT (Party all the time)
Bodyrox - Yeah yeah (D. Ramirex remix)
M.A.N.D.Y vs Booka Shade - Body language
Outwork ft. Mr. Gee - Elektro
Paolo Mojo - 1983 (Eric Prydz remix)
Kurd Maverick - The rub
Eric Prydz - Proper education

Maila in ditt favoritbidrag till labelelaine@radioaf.se, gärna med en kort motivering. Självklart kan man rösta på en låt som inte är med på listan. Vi lottar ut Basement Jaxx senaste fullängdare Crazy Itch Radio till en lycklig vinnare, och det ligger en del Sunblocksinglar som väntar på tröstprisägare.

Das war alles.

Bis später,

Robban

Ps. Maila och rösta!

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Asskön blogg! Fortsätt skriva, jag vill läsa. Har fått en hel del bra tips på housemusik (vilket jag är ganska ny på). Det uppskattas.

12:13 am  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Bloggtoppen.se