Monday, October 23

Nej tack, Hi-tack

Tja.

Sitter och lyssnar på Hej Domstol i p3, där Borderline med Michael Gray nyss rullat igång (Nej, inte denna Michael Gray;). En fantastisk låt förvisso, men det som gör mig en smula irriterad är att bra dansmusik får på tok för lite medial uppmärksamhet. Visst, det är ju säkert en rimlig andel musik över 120 bpm som rullar på Sveriges radiokanaler, men allvarligt talat, världens sämsta grupp Hi-tack, Cascada, Basshunter och Infernal samt all annan övrig dussineuro står mig upp i halsen. Det känns som varje säsong är det en ny låt som ska hypas, och sen spelas sönder och samman. Förutom nyss nämnda, minns ni säkert;
Safri Duo - Played alive
Eiffel 65 - Blue
Daddy Dj - Daddy Dj
Darude - Sandstorm
Bob Sinclair - Love generation
Gemensamma nämnare? Att de kväver välgjord musik. Det startar i mitt tycke med att Nrj hypar en värdelös låt (t.ex. allt med Hi-tack), och sen tvingas i princip de andra stationerna hänga med på racet. Aldrig att en bra låt som plockats upp av p3, (t.ex. Borderline) får liknande genomslagskraft. Framförallt är det ytterst märkligt att p3 inte framhäver våra svenska housegurus då de har som policy att promota svenska musiker.

Skäggstrykarmöte på p3 någon gång 2005.

-Fan, det här med house och klubbmusik har ju fått rätt bra med genomslagskraft efter den där Eric Prydz call on me.
-Mmm...
-Jodå, grymt het video, fet låt och folk klubbar som aldrig förr. Miami liksom, here we go! Tro mig, det här är framtiden!
-Hmm...Men du Urban, jag har en genialisk plan! Vi skrotar p3 klubb, och tar istället in Papa Dee och låter honom flumma runt på bästa sändningstid? Samtidigt så ratar vi alla svenska houseproducenter konsekvent?
-Eh?
-Mmm, tro mig det kommer att funka...

Eller inte. Snälla, öppna ögonen, och försök se längre än lilla lilla Sverige.

Nej, mer Rasmus Faber, Locktown, Pryda, Angello, Axwell och Ingrosso åt folket!

Ciao!

Robban

Ps. Fick nyss höra Chris Lakes nya singel Carry me away, och fy ***** vad bra den är! Påminner en hel del om Iios onehitwonder Rapture. Klart annorlunda jämfört med det han gjort tidigare, mer åt progressive-hållet, motsvarande Prydz-Pryda. Kul att Alive med Locktown höll en vecka som världens bästa låt iaf...Ds.

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Steve Angello får inte vara med i gänget?

10:20 pm  
Blogger Recordspin said...

Självklar miss, ska genast redigeras. Tur att vi har så klarsynta läsare!

/Robban

11:01 pm  
Anonymous Anonymous said...

Heter de inte Hi_Tack?

4:36 am  
Anonymous Anonymous said...

Hi-tacky är det väl?

12:59 pm  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Bloggtoppen.se