Thursday, April 26

Badaboom

Yo!

Wha-wa-wiwau! Ett Boratskt uttryck passar så grymt bra in när vi har så härligt väder! Inte nog med att man kan lira plattor i sandaler, värmen smittar av sig på alla gäster, som genast blir förvånansvärt kontinentala så fort termometern börjar röra sig mot 20 grader. 3 dagar kvar till Valborg, och det vore väl fan om man inte kan få uppleva en enda Valborg utan regn i Lund. Förutsättningarna ser ok ut, helt klart.

Om gårdagens spelning på ÖGs finns inte så värst överdrivet mycket att säga, det var en rätt bra kväll, en 7/10 om jag skulle bedöma det, vilket jag uppmanades göra. Bäst var givetvis slutet, och den lätt bizarra kombon med Backstreets Drowning och geniet Jacques Lu Conts remix av Mr Brightside. Ner med The Killers mästerverk en sisådär 45% så har du en musikalisk hydra.

"But it's just the price I pay
Destiny is calling me
Open up my eager eyes'
Cause I'm Mr Brightside" Som dj pratar man ibland om den där svåra perioden. Nu pratar jag inte om någon slags livskris, eller om andra bekymmer som möjligtvis skulle få artistiska konsekvenser. Givetvis pratar jag om låtar i tempot mellan 113 och 118 bpm. En snabb titt på listan över låtar, och man inser att det är ett musikaliskt ökenlandskap. Vi kan kalla det för Sahara. Det finns såklart enstaka guldkorn, men avsevärst mycket färre än i grannarna rnbland (85-110) och klubbland (120-138). Vet ej varför det blivit så, det är ett rätt mysigt tempo, så där lagom snabbt, utan att vara för hetsigt eller för långsamt. Men som dj undviker man Sahara så långt som möjligt, i brist på låtar. Lösning?

Bob Sinclar - Ultimate funk (Tocadisco & ReDit no rap edit)

That is one hot track! Till skillnad mot andra låtar, ändrar den tempo, går ner till Sahara, för att sedan öka stegvis till mer behagligt housetempo. Så bra! Misstänker att den kommer att rulla väldigt flitigt framöver. En annan grym låt är faktiskt Yves Larocks nya Rise up. Afrohouse på ett ganska spännande sätt. I like a lot. Perfekt till solen.

Ciao

Robban

4 Comments:

Blogger Unknown said...

Tocadisco is the shit... Längtar efter att pröva den ute :)

Älskar din tempo-skala...
RnB - Sahara - Club.

Dock skulle jag vilja utveckla den ytterligare med:
Tryckare - FörLångsamRnBFörAttKunnaDansa - RnB - Sahara - youusedtoholdmesotight - club

Fler förslag?

1:29 pm  
Anonymous Anonymous said...

Hahahaha

youusedtoholdmesotight är ett sorgligt underskattat tempo, som dock kommer att få sin renässans tror jag. Kan inte någon bara göra världens fetaste och tyngsta låt som går i 120,9 bpm?

4:19 pm  
Anonymous Anonymous said...

Hush boy är redan gjord vad jag vet??

8:06 pm  
Anonymous Anonymous said...

DU är hush boy!

10:32 pm  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Bloggtoppen.se