Friday, September 7

Because we are your friends

"Det är låt som spelas sjukt ofta på radio och sånt. Kan du spela den?"

I nuläget härligt pigg efter en hejdundrande B2B-spelning med John på ÖG igår. Jag hade oturen att återigen fastna framför ett par DJ AM set på tuben, och lyssnade även in mig på ett helt vrickat och bra set från Diplo. Satt sedan ett par timmar och kategoriserade låtar och skrev upp BPM, kort och gott, jävligt oglamouröst harvande. Dessutom började man må lite vanskligt efter onsdagens besök på premiären av Wermlands nysatsning Lipstick som var sjukt lyckad, fullknökad med folk. Kan nog bli en mycket bra höst för W. Detsamma gäller för ÖG, vid midnatt stängdes dörren, och en-in-en-ut började. Svettigt, intensivt, och två par hundra glada människor som var på grymt humör. Kan dessutom varit ett av de snyggaste kvällarna på länge, andelen snygga tjejer och hunkar var ruskigt hög, vilket påpekades av många. Extra roligt var att Sara, Lenerius, Henke Roef och 91:an Lindahl förgyllde.

"Vi läser ju er blogg för fan, blir det någon Teasing Mr Charlie eller?

Så förutsättningarna var perfekta, och med undantag av en (två) rysligt idiotiska borttryckningar av samma låt som spelades av mig, var det ett ballt set. Nu är inte Downtown någon ren houseklubb, men så som vi lirade igår så får nog konkurrenterna passa sig. De låtarna som verkligen fick sjuk respons och hög händerna i taket-faktor var mögelosten Waiting for a star to fall, Sexy fuck Pakito, Mysto Pizziremixen på Lovestoned, Ultimate funk, TV rock på Detroit, naturligtvis Rise up i Vandalismremixen, seglivade PATT, magnifika I found you, (usch, jag får gåshud när jag tänker på vilket härligt drag det var till den) och original-Calabria.

"Alltså, har du tänkt på vad du spelar egentligen?" (Acapellan på Face up, ass down)
"Eh, ja, och?"
"Tycker du verkligen du ska spela låtar med såna texter?"
"Eh, ok..."

Inget toppar dock John numera legendariska mix mellan Madonnas Jump i Axwellremixen och David Guettas Love is gone. Dansgolvet som vi kände till det, försvann i en stor explosion av kroppar, vrål och glädje. Lägg till Adam Tensta, ett gäng old skool hiphop, Samim, Miami, Crooklyn Clan, Justice på Justin, Travailler, Rex the Dog, Samirs theme, Mr Brightside av JLC, Ferry Corsten, Black spot on the sun, Razorlight, och ******* Ironman som näst sista låt. Ballistic.

Nästa torsdag kör vi igen, don´t miss it.

/Robban

Ps. Killar, vi letade febrilt efter Mr Charlie, men hittade inte den. Sjukt tråkigt, men på torsdag smäller vi garanterat av den primetime. Ses då!

EDIT. Ladda ner ett smakprov av vårt set här.

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Grymt set, som vanligt! Mycket uppskattat och alltid kul att lyssna på! Mer, mer, mer :)

Har även sagt till La roef om andra kul grejjer att skriva om.

Lista på de sämsta låtarna ni "måste" spela.

Lista på de sjukaste önskningarna.

Lista på de bästa DJsn enligt er. Kan vara uppdelat på teknikalitet, "hitmakare", eller för att de helt enkelt är skönast...

2:27 pm  
Anonymous Anonymous said...

Bra tips!

Will be applied!

/Robban

11:28 pm  
Anonymous Anonymous said...

By the way... TTC låten... Har ni sett videon. Första gången jag såg den så blev jag lite förvånad över en av medlemmarnas "omfång"...

4:43 pm  
Anonymous Anonymous said...

Haha, ja, han ser sjukt rolig ut på ett svårdefinierbart sätt. Men gillar videon skarpt.

Robban

4:01 pm  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Bloggtoppen.se